Assortiment

2015-07-11-20-28-21-1

Picea omorika:

De Servische spar komt van nature voor langs de rivier tussen Servië en bosnië. Kenmerkend  voor de Servische spar is zijn smalle opgaande groeiwijze, hierdoor komt deze boom in elke woonkamer goed tot zijn recht. Ook de blauwe kleur van de naalden is een belangrijke sierwaarde van deze boom.

Leverbaar in alle maten tot 2,5meter.

Abies fraseri:

De fraserispar komt van oorsprong uit Amerika. Deze soort kan vergeleken worden met de Nordmann, omdat de groeiwijze overeen komt. De boom heeft donkergroene naalden die aan de onderzijde wit kleuren. Wel vraagt deze boom veel aandacht door het jaar heen om tot een mooie volle boom te ontwikkelen. De belangrijkste redenen dat deze boom kerstbomenland aan het veroveren is: Geur, kleur, naaldvastheid en prijs/kwaliteit verhouding ten opzichte van de Nordmann spar. Kortom, een zeer sterke en mooie boom voor een betaalbare prijs.

Picea pungens’Glauca’:

De blauwspar komt van oorsprong uit de Rocky Mountains. Deze boom komt goed tot zijn recht als tweede kerstboom voor in de keuken of bij de voordeur. Door de felle blauw-grijze naalden komt deze boom dan ook op deze plekken goed tot zijn recht. We kweken deze soort dan ook bewust tot een hoogte tot 1 meter!

Picea abies:

De groene fijnspar komt van nature uit het noorden van Europa en komt voor in grote delen van Azië. Deze soort heeft kleine donkergroene naalden. Door een snelle groei ligt de prijs ten opzichte van andere soorten dan ook wat lager. Wel vallen de naalden van deze boom binnenshuis sneller af ten opzichte van de andere soorten. Maar deze boom geeft wel de echte geur en kleur van de ouderwetse kerstboom, voor de echte liefhebber. De Picea abies is leverbaar in alle maten tot 3 meter.